luni, 26 august 2019

E.F.E.C.T.I.V. - ERASMUS PLUS - PROIECT DE MOBILITATE ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘCOLARE


Scopul proiectului EFECTIV este formarea europeană a cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și a personalului de conducere, în concordanță cu nevoile identificate la nivelul școlii și cu Planul European de Dezvoltare.  Astfel, profesorii beneficiari își vor însuși, prin cursurile de formare structurate propuse:
·         cunoștințe, competențe și abilități de predare-învățare-evaluare noi, utilizând metode efective și inovatoare de predare și evaluare ce vor conduce la oferirea unei educații de calitate, facilitând astfel o carieră școlară de succes pentru toți elevii;
·         cunoștințe, competențe și abilități de combatere a fenomenului de părăsire timpurie a școlii;
·         cunoștinte, competențe și abilități de management la nivel european.
Derularea proiectului EFECTIV va conduce la inovarea si aplicarea efectivă a metodelor de predare-invatare-evaluare ale profesorilor din toate ariile curriculare de cultura generală, la dezvoltarea dimensiunii europene a școlii prin perfecționarea managementului instituțional, precum și la creșterea motivației elevilor pentru propria formare și dezvoltare în cadrul instituției noastre.
Proiectul de formare profesională a cadrelor didactice va urmări următoarele obiective:
O1 - inovarea metodelor si mijloacelor de predare-invatare-evaluare ale profesorilor din ariile
curriculare Limba Română, Limbi Moderne, Matematica, Științe, Om si Societate
O2- inovarea metodelor si mijloacelor de combatere a fenomenului părăsirii timpurii a școlii a
profesorilor-diriginti din școală
O3 - îmbunătățirea metodelor de management ale personalului de conducere din grupul țintă
O4 - creșterea promovabilității elevilor la disciplinele de cultura generală
O5 - scăderea ratei abandonului scolar
Prin proiectul de mobiltate EFECTIV, 13 profesori de limba română, matematică, fizică, biologie, chimie, istorie, geografie, engleză și franceză, 6 profesori diriginți (titulari ai scolii, de orice specialitate) și 2 directori vor participa la cursuri de formare care vizează obiectivele proiectului.
Cursurile se vor derula in iulie-august 2020. Furnizorii de formare sunt ITC International, http://www.itc-international.eu/ și ETI Malta https://www.etimalta.com/ .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu